افسردگی شدید در زنان یک اختلال روانی است که باعث احساس غم، ناامیدی، بیارزشی و بیعلاقگی به فعالیتهای دلخواه میشود. افسردگی در زنان ممکن است به علت هورمونهای تولید مثل و قاعدگی یا واکنشهای متفاوت بدن آنها به استرس باشد. افسردگی در زنان دارای انواع مختلفی است، مانند افسردگی عمده، افسردگی پس از زایمان، افسردگی پایدار و اختلال ملال پیش از قاعدگی. علائم افسردگی در زنان عبارتاند از:
- احساس پوچی و اضطراب مداوم
- از دست دادن علاقه و میل جنسی
- بیقراری، تحریکپذیری و گریه مداوم
- احساس گناه، بیارزشی، درماندگی، ناامیدی و بدبینی
- خواب زیاد یا خواب کم (بیدار شدن صبح زود بدون دلیل)
- بیاشتهایی و کاهش وزن یا پرخوری و افزایش وزن
- کاهش انرژی و کم تحرکی
- تلاش و اقدام به خودکشی
- مشکل در تمرکز، حافظه و تصمیم گیری
- علائم و مشکلات جسمی مداوم که به دارو پاسخ نمیدهند
افسردگی در زنان قابل درمان است. روشهای درمان شامل دارو درمانی، روان درمانی، تغذیه سالم، فعالیت بدنی، خواب کافی، حمایت اجتماعی و روشهای خود مراقبتی هستند.
روشهای درمان افسردگی
روشهای مختلفی برای درمان افسردگی وجود دارد. برخی از این روشها عبارتند از:
- روان درمانی: این روش شامل گفتگو با یک روان درمانگر متخصص است که به شما کمک میکند تا علل، الگوها و اثرات افسردگی را شناسایی و مدیریت کنید. روان درمانی میتواند به شما کمک کند تا افکار، احساسات و رفتارهای منفی خود را تغییر دهید و با استرس بهتر سر و کار داشته باشید.علایم افسردگی شدید مادران
- دارو درمانی: برخی از داروهای ضد افسردگی میتوانند با تعادل بخشیدن به سطح هورمونهای مغز، علائم افسردگی را کاهش دهند. این داروها باید تحت نظر پزشک تجویز و مصرف شوند و ممکن است زمان ببرند تا اثر خود را نشان دهند.
- نورومدولاسیون: این روش شامل استفاده از الکترودهای الکتریکی یا مغناطیس برای تحریک یا مهار قسمتهای خاص مغز است. نورومدولاسیون معمولا برای درمان افسردگی شدید یا مقاوم استفاده میشود که به سایر روشها پاسخ نمیدهد.
- تغییر سبک زندگی: علاوه بر روشهای فوق، شما میتوانید با تغییرات ساده و خانگی در سبک زندگی خود، بهبود حال خود را تسریع کنید. بعضی از این تغییرات عبارتند از:
- ورزش: ورزش باعث تولید هورمونهای شادابکننده مثل اندورفین و سروتونین در مغز میشود و به شما کمک میکند تا خودبخود شاداب و پرانرژی باشید.
- خوردن غذاهای سالم: غذاهای سالم و مغذی مثل ماهی، گردو، بادام، سبزيجات، ميوه ها و غلات کامل حاوي اسيدهای چرب اُمگا-۳، فولات، آهن، منيزيم، فيبر و آنتياكسيدان هستند كه به كاركرد بهينه مغز كمك مي كنند.رژیم غذایی برای افسردگی
- خواب کافی: خواب کافی چشمانداز شما را بهبود مي بخشد و به شما كمك مي كند تا با استرس بهتر كنار بيائيد. سعي كنيد هر شب حدود هشت ساعت خواب كافي داشته باشيد.
:: بازدید از این مطلب : 367
|
امتیاز مطلب : 85
|
تعداد امتیازدهندگان : 17
|
مجموع امتیاز : 17